fbpx

Op mijn twintigste kocht ik dus mijn eerste eigen paard. Ik had wel wat ervaring, maar eigenlijk wist ik toen nog bijzonder weinig van paarden.

Dat resulteerde in de nodige problemen: een kleuter paard die me doorheen de wei sleurde (modderskieën is leuk joh!), een steigerende pony voor mijn neus wanneer ik met de emmer vol voer aan kwam (je wou toch een circuspaard trainen?), een bulldozer met Ferrari motor die zich los rukte midden in het bos (samen uit, maar niet samen thuis) en zo kan ik nog wel even door gaan…

Ik sta nu ruim tien jaar verder en als ik toen allemaal had geweten wat ik nu weet, dan had het me vast heel wat minder frustraties gebracht… Het enige wat je blijkbaar moet investeren is wat tijd, liefde en een switch in je mindset.

Over die mindset kan je meer lezen in het Horsemanship Essentials Book dat je hier onder kan downloaden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.  Meer informatie over deze cookies.