Gedragstraining

We verwachten heel wat van onze paarden en we zijn ons er niet altijd van bewust dat de dingen die wij logisch vinden, niet zo vanzelfsprekend zijn voor ons paard. De term probleempaard wordt maar al te vaak in de mond genomen, terwijl de oplossing heel vaak voor de hand ligt in hoe we ons paard houden en trainen.

De meeste dingen die wij van hen willen, zouden ze niet doen wanneer ze vrij waren. Ik vind het dus de verantwoordelijkheid van de eigenaar, jij dus, dat je je paard helpt en voorbereid op allerlei handelingen. Gaande van zaken die heel basic zijn zoals het halsteren, leiden en voetjes geven tot handelingen gerelateerd aan dierenarts, tandarts, bezoek aan de kliniek, …

Want heel vaak leiden deze acties tot angst of zelfs een gevecht met je paard . Dit kan komen door een negatieve ervaring uit het verleden. Een onhandige eerste kennismaking, pijnlijke behandeling of gewoon gebrek aan basis afspraken werken probleemgedrag in de hand.

Gelukkig kan je het meeste probleemgedrag simpel (her)trainen zodat het dagelijks leven zowel voor jou als voor je paard aangenaam en plezierig verloopt.

Loop je tegen problemen aan met je paard?

Vraag dan via onderstaand formulier vrijblijvend jouw stop-the-trouble-gesprek aan waarin we samen de balans van problemen opmaken en naar mogelijke oplossingen kijken. Dit kan via video-call of bij mij in de praktijk. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden, jij beslist of je na ons gesprek verder samen op weg wil gaan.