Mijn verhaal…

Vandaag is het Storytelling Day. Het uitgelezen moment dus om mijn eigen verhaal nog eens kort te delen.

Koop een veulen, zeiden ze. 
Dat is leuk, zeiden ze.

Op mijn twintigste kocht ik dus mijn eerste eigen paard. Ik had wel wat ervaring, maar eigenlijk wist ik toen nog bijzonder weinig van paarden. Dat resulteerde in de nodige problemen: een kleuter paard die me doorheen de wei sleurde (modderskieën is leuk joh!), een steigerende pony voor mijn neus wanneer ik met de emmer vol voer aan kwam (je wou toch een circuspaard trainen?), een bulldozer met Ferrari motor die zich los rukte midden in het bos (samen uit, maar niet samen thuis) en zo kan ik nog wel even door gaan…

Wat was ik blij met mijn pony! Geen geintje, ik was écht blij met haar!

Maar oh zo vaak ook verdrietig en boos. Op mezelf, maar nog veel meer op die pony…

Ik had wel vaag wat gelezen over horsemanship, maar die band met mijn paard, die zag er in ieder geval niet uit zoals op die mooie filmpjes… Het was toen dat mijn zoektocht in paardenland begon en het was toen dat ik leerde dat mijn paard ook iemand was. Ik leerde hoe ik aan mezelf kon werken en hoe ik mijn emoties kon beheersen. Ik leerde de emoties van mijn paard herkennen en respecteren. En vanaf toen werd de band met mijn paard zo veel mooier, intenser en beter!

Ik sta nu ruim tien jaar verder en als ik toen allemaal had geweten wat ik nu weet, dan had het me vast heel wat minder frustraties gebracht… Het enige wat je moet investeren is wat tijd, liefde en een switch in je mindset. Dan heb je binnen no time een fantastische band met je paard.

Wil je meer weten? Download dan >> HIER << nog het Horsemanship Essentials Book.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *