EHBO workshop

Vorige week was ik te gast bij een klein, maar fijn groepje. Laat je daardoor dus zeker nooit tegen houden om een opleiding te volgen of te organiseren. Er werd volop geoefend en besproken. De deelnemers vonden het fijn en waren een klein beetje verbaasd dat er zó veel in praktijk werd geoefend.

Laat ik daar nu juist heel erg voor zijn en dat zó ontzettend belangrijk vinden! Je kan wel boeken lezen of ik kan je alle ins & outs vertellen over hoe je iets moet aanpakken. Leren doe je maar pas écht door het te zien, te voelen, te DOEN!  

We oefenen daarom ook situaties die écht gebeurd zijn. We gaan altijd aan de slag met verschillende casussen, overleggen en werken samen. Jij als deelnemer mag jezelf ook uitleven met verbanden op een paard en vaak wordt er dan hélemaal los gegaan. Ziet er grappig uit, maar is ook echt wel nuttig…

Je leert namelijk héél creatief verbanden aanleggen (als je dan iets simpel als een been moet inpakken, lukt dat daarna zéker!) en het paard is gewend aan gefriemel rond zijn lijf. Win-win! Want ook je paard voorbereiden op iets minder aangename handelingen hoort in mijn ogen bij de verantwoordelijkheid die je hebt over je paard…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *