Vallen is niet erg…

Al ga je 100 keer tegen de grond, zolang je maar 101 keer op staat. That’s the spirit! Want vallen, dat doet iedereen wel eens. Dan heb ik het niet over van je paard vallen natuurlijk, maar gewoon, over dingen ondernemen. Plannen maken, aan doelen werken. Zoals bijvoorbeeld op regelmatige basis een blog schrijven. 😉  

Als mensen tegen problemen aanlopen met hun paard, dan ben ik de eerste om bij te staan met raad en daad. Misschien wringt daar net het schoentje wat betreft die blog, ik weet namelijk niet waarmee ik jou kan helpen. Als jij me nu eens een probleem voorlegt, een onderwerp mee geeft, een idee opgooit, dan zorg ik dat ik iets te vertellen heb waar ook jij daadwerkelijk iets aan hebt.  

Deal?  

Voor vandaag wil ik je alleen maar meegeven dat het oké is om af en toe te vallen en te krabbelen om weer overeind te komen. Iedereen heeft zulke periodes, iedereen gaat door zulke fases. Ik dus ook!  

Menig mensen hebben mij hun voorbeeld genoemd en ondertussen durf mezelf ook wel zo te zien. Lange tijd dacht ik dat je als persoon met een ‘voorbeeldfunctie’ perfect moest zijn. Vooral geen gekke dingen zeggen op social media en zien dat alles wat je aanhangt netjes, wetenschappelijk onderbouwd is. Trainingsbloopers delen leek me een grote no-go, eigenlijk gewoon een training delen, want het moest maar eens niet gaan volgen de boekjes. Eén van mijn grootste nachtmerries? Afgaan op een demo. Stel je toch eens voor dat je paard het even niet doet voor 100+ mensen en dat jouw perfectie aangetast wordt.  

En weet je wat? Het is me ook daadwerkelijk en zelfs meermaals overkomen… Daar vertel ik je graag een andere keer over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *