Ontwormen en dat gedoe…

Ontwormen is voor sommige paarden (en eigenaren) een heel gedoe. Vaak wordt dat op de smaak van de pasta gestoken, in praktijk blijkt het echter inderdaad gewoon het ‘gedoe’ te zijn. 

Het baasje komt namelijk al enigszins zenuwachtig de stal in, achter zijn rug houdt hij iets verborgen. Hij benaderd wat gehaast zijn paard en doet het halster vluchtig om. Voorzichtig en zachtjes haalt hij achter zijn rug de tube van de pasta, zijn manier is een beetje sluipend te noemen.

Het paard is op zijn hoede en doet zijn hoofd een beetje omhoog zodat hij een beter overzicht heeft. De eigenaar houdt zijn paard goed en stevig vast, haalt vlug de pasta van achter zijn rug en wil die in de mond van het paard duwen.

Het paard schrikt, gooit zijn hoofd omhoog. De pasta valt op de grond en de emoties bij beide lopen hoog op…

Jammer, want als je goed voorbereid te werk gaat hoeft dat helemaal niet zo’n probleem te zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *